Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


söndag 18 maj 2014

Husmålning hela helgen

Arma kroppar! Nu har jag målat i 4 dagar och det finns nog inte en muskel i kroppen som inte värker. Min man har målat i två dagar och är lika öm han. Men vilket kalasväder vi haft. Underbart att bara stå på stegen, pensla och lyssna på fåglarna. Det går ganska fort också må jag säga.
 Bild tagen utanför badrumsfönstret. Vi tog ner häng rännorna så att man kommer åt ordentligt bakom. Huset ska ju trots allt stå ut med tuffa vintrar och annat oväder så vi är nogranna.

 Mmm, man får inte vara höjdrädd! Man vänjer sig faktiskt efter ett tag som tur är.

 Hej runda fönster, är det så där du ser ut på nära håll!

 Två varv avklarade och dags att flytta ställning. Vi har även kommit rätt så långt med båda kortsidor. Man får flytta sig lite efter vart solen inte ligger på.

Vilken skillnad. Nu är det verkligen vitt! Tyckte att huset var det innan också men nu när den riktiga färgen kommer på så ser vi ju att det inte alls varit vitt :)
 
 Sonen ruttnade på vår målning så vi tog en paus ner till stranden en stund. Har lovat dem att vi går på grönan när vi är klara. Ja jisses vilket tålamod de har.

Emelie, det är nästan så man ser ditt hus på bilden ;)

 Huset sett från stranden. Det är så roligt när man är ute och målar. ALLA tycker huset är så fint och ALLA berömmer vår målning. Bilarna stannar och höjer tummen. Områdets pärla var det en annan som sa. Då går målningen som en dans kan jag säga :-) Ha en fin kväll där ute!
 

14 kommentarer:

 1. Snart klart :-)
  Och fint blir det !!
  Jag tror du behöver stege och stjärnkikare för att se min lilla kupé

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emelie! Haha, nejdå kupé bor du inte i serru! Men det är inte långt emellan fågelvägen :)

   Radera
 2. Jag förstår att de säger att det är områdets pärla - ser HELT fantastiskt ut Caroline! Bra jobbat! Och ja, det blev stor skillnad med riktig vit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulle du! Ja det känns så skönt att äntligen komma i gång! Får nog bli en liten pava att skåla med när det är klart ;)

   Radera
 3. Åh vad ni är duktiga. Huset är kanonfint och nu blir det ännu finare. Vill ni tjäna lite extrapengar kan ni ju fortsätta på vårt nu när ni har ångan uppe:) Ni verkar ju tom ha gräsmatta. /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jadu det blir semester när vi är klara. Inte många handtag då inte. Skall försöka tvinga oss att ta det lugnt, om det går. Hur går det med er offert på målningen?
   Gräsmatta.....nja...den du ser är grannens, tyvärr....vi har en plätt som tar 2 min att klippa, resten är torkad lera med lite ogräs i. Såååå vi kan verkligen lata oss i sommar :) Blir ingen krattning heller. Fördelar med leråker alltså ;)

   Radera
  2. Jo offerterna ramlar in och det är inte billigt. Så om du har några bra rekommendationer så får du gärna skicka vidare:)

   Radera
 4. Vilket otroligt fint hus :) Visst är det jobbigt att måla men oj så fint när det är klart.
  Hoppas du får en fin dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack rara du. Hoppas du med har en fin dag!

   Radera
 5. Himmelen så duktiga du/ni är. Verkligen super fint blir det. Läckra dörrar har ni också ;)

  SvaraRadera
 6. Tack Isabelle! Roligt du gillar dörrarna, det var viktigt för oss att de skulle vara dubbel dörrar i svart :) Vi fick skriva under papper på att garantin inte gällde på dem för att de var svarta men det spelar inte oss någon roll :)

  SvaraRadera
 7. Hej hej! Vilken kulör av vitt blev det? Och vilken färgleverantör? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christipher.
   Det blev först fasadtvätt med målarsoda Alcro.
   Sen Alcro Bestå Tonad vit. Den är vitare än andra leverantörers tonade vit och blev riktigt bra.
   Skön färg att måla med, dryg och täckande.
   Vi beräknar 7 burkar för detta.
   Ska ni också måla hus?

   Radera
  2. Tack för svaret!

   Japp, vår fasad är snart klar! Har tänkt att använda Alcro Bestå sedan flera år tillbaka, så det va kul att ni gillade den. :) http://thehouse.eemt.se/

   Behövde man grundmåla nått eller, var det bara Alcro Bestå Täckfärg? (http://www.alcro.se/Utomhus/Arbetsomraden/Trafasad/Tackfarg/Besta/)

   Heter den så, "Tonade vit", är det den som kallas stockholmsvit/äggskal osv?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...