Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


söndag 25 maj 2014

Granit drömmar

Drömmar om granit trappor och mur fortsätter. Hittade denna bilden idag på bloggen http://sjolund.wordpress.com/. Precis en sådan lösning vi behöver. En ganska låg mur, trapp som binder ihop vänster och höger sida....
 
....avslutas med en vacker rund granittrappa upp till dubbeldörrarna :-)

Sen är frågan vad man ska ha runt huset, vi tänkte ha så lite trägolv/altan som möjligt. Bara på baksidan, ev på ena kortsidan. Ska man köpa svindyr gatusten/natursten eller en billigare variant -gatusten på nät?


Eller ska vi ha gårdsgrus med trampstenar? Ja, tankarna får växa fram lite vart eftersom vi blir klara med målning och altan. Nu är det dags att sova. Ha en fin måndag morgon där ute!
 

6 kommentarer:

 1. Ah så svårt det är med tomten! Vi är i samma läge och funderar över stenläggning. Väntar in en offert nu på en lösning, hoppas den inte spräcker budget men det gör den alldeles säkert! Gårdsgrus kanske är ett alternativ ändå?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får ni något bra pris så tipsa gärna ;) Ja alltså gårdsgrus är jätte fint tycker jag men det är ju lite pyssel att få det snyggt.

   Radera
 2. Det är synd att gatsten skall vara så dyr, passar verkligen till New England stilen. Gårdsgrus är också riktig snyggt, men kanske inte så praktiskt.

  Tomtplaneringen känns som det svåraste när man skall bygga hus. Vi är precis i startgroparna för att dra igång vårt bygge och vi har försökt planerna så mycket som möjligt redan nu för hur tomten skall bli. Så vi kan göra det mesta redan nu när vi har maskinerna där. Får se om det blir så eller inte, kostnaden drar iväg snabbt.

  //Nybyggare
  Följ vårt villabygge på Gudö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Ja det är smart att försöka få mkt gjort när maskinerna är där :-) Bra tänkt!
   Vi har haft grävmaskiner här för tomtplanering två ggr + även då grunden gjordes så det mesta är på plats. Men så har vi fyllt upp tomten här och där så vi behöver ha ut maskiner en gång till och lägga på gräsmattejord och dra ut de sista högarna fyllnadsmassor som sist beställde. Tänkte då också passa på att gräva diken till en häck som vi ska ha mot vägen. Man får passa på.

   Radera
 3. Hej!

  Underbar blogg!!! Har precis köpt tomt och skall bygga ett Myresjöhus på den. Planerar för fullt just nu! Får jag bara fråga hur mycket ni fick lägga till för den trappan ni valde? Har kollat på trapporna i katalogen och där finns inga vi gillar.

  Lycka till med resten av målandet!

  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Maria. Roligt att ni ska bygga med Myresjöhus! Gå in och kolla på snickarlagets hemsida, dessa kan ni beställa till. Minns inte vad vi gav för trappen men hör med dem. Den trappen vi valde heter Classic vill jag minnas. Lycka till i ert byggande.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...