Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


torsdag 6 mars 2014

Pojkrum - Killrum - Barnrum

Vilken härlig dag det varit idag. Har bara skrotat hemma vid sy maskinen och labbat lite med gardiner till vardagsrummet. Min man satte upp gardinstänger i taket för ett tag sedan och tanken är att det skall bli någon typ av lounge gardin/hotell gardin i vardagsrummet, arbetsrummet och matdelen på nedre plan. Börjar bli lite brådis att få upp dessa innan vår solen blir för stark och förmodligen bleker eller torkar ut golvet. De rummen ligger i söderläge så det kan nog vara svalt och skönt att dra för i sommar. Kommer bilder på det senare.

Här kommer lite bilder på grabbarnas rum. Nu är allt bara dit stoppat i hyllorna och inga gardiner är på plats ännu och heller inga tavlor, men det kommer. Grunden till rummen är i alla fall klart.
  Först ut är äldsta sonens rum. Han valde att ha mörka möbler som golvet.
Det blev brunsvarta serien "Hemnes" från IKEA. 
 
Fina lampan barometer från IKEA.
 
Hittade två roliga papperskorgar på Jotex till grabbarna.
 
Sängen är en Hemnes dagbädd från IKEA, kan rekommenderas då den sväljer
mycket leksaker och sängen går att dra ut till en 180 säng. Perfekt för
över nattande kompisar. Quilten sydde jag under min mamma ledighet.
 
Spill bitarna fick bli en orm...
 
vimplar jag sydde i samma veva...
 
Ja mammas prins!
 
Gillar denna tapeten! Lagom  sportig. Kommer från Ralph Lauren och
kollektionen signature papers.
 
Valde sonen tapeten ovan istället för cars eller annat motiv som han växer
ifrån på något år skulle han få segelbåten. Små mutor funkar i bland.
 
Måste bara visa en sten sonen hittade och som han tyckte liknade Morran i mumin.
Med lite färg på så är det ingen tvekan. Det vita är självlysande färg.
 
Son nummer två gillar det ljusa, nallar och blommor men också det marina.
Han valde samma serie från IKEA, Hemnes fast i vitt.
 
Fina jordglob lamporna de fått av farmor i julklapp.
 
Hittade löv korgar på Jula, perfekt förvaring för mjukis djur eller filtar för
bygga - koja - projekt 
 
Vi valde två boråstapeter från kollektionen Marstand
 
Även här har vi en Hemnes dagbädd. Dock inga tavlor eller gardiner uppe än.
 
Mera vimplar...:)
 
detaljer..
 
mammas blom-kille :)
 
Minsta sonen från en skaplig utsikt från sitt rum samt fransk balkong. Anledningen till att han skulle få det var för att han i förra huset hade mkt mindre rum än den äldre sonen. Så för att göra det lite rättvist fick han välja rum denna gången. Vem hade inte valt detta rummet! På sikt kanske äldre sonen får tar vårt rum så att han får samma utsikt. Men i sommar ligger han nog och skrattar i sitt svala rum för detta är söderläge...
Nej, trött är förnamnet. Dags att sova. Ses i morgon eller i helgen. Förhoppningsvis att jag hittar lite köks- barstolar då att visa upp. Ha det bäst där ute! 

7 kommentarer:

  1. Caroline, vad härligt det blir.
    Gardiner skiter man väl i, ni är ju snart klara jue
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Mysigt det blir! Måste bara kolla, även om det kanske är lite tidigt att säga än, men är ni nöjda med golvet? Vi är ju som sagt inne på samma golv, men när du säger att det kanske bleks och torkar ut så blir jag lite orolig. Är det något som ni har hört? Är även lite orolig för att man ska behöva dammsuga hela tiden eftersom det är så mörkt. Har du hunnit märka av sånt än? :)
    /Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Caroline.
      Golven jag refererar till är vanliga ek parkett men självklart så gäller det alla golv i söderläge i direkt solljus, utan tvekan! Jag tänkter bara att man skall vara lite försiktig om man har söderläge och nya golv man är rädd om.Gäller nog lackat som oljat ovasett om det är plank eller en-tre stav!
      Jag skulle fortsatt välja mörka golv men inte matt lack som är det som vi har. Kommer nog lacka upp en lite blankare yta än den vi har.
      Ja, smulor syns.... :-( men det är ok för vår del, då ser man när skiten är på väg att komma.
      En gång i veckan är väl rimligt att städa av golven, iaf om man har småbarn?!
      Köpte ett helt sagolikt städkitt på XL -bygg som är av micro materialen. Jösses Amalia vad effektiva de är och gör verkligen vad som utlovas på paketet. Du torrmoppar med med dammopp och den suger verkligen åt sig allt damm. Dammet dras till den. Kanon att snabb svabba mellan varven så slipper man ta fram dammsugaren.

      Radera
  3. Superfint Caroline. Härligt att se att du är sykunnig. Jag skickar över lite tyg inom kort:) Våra killar har gått bananas på väggarna men det är lite så när man har äldre grabbar. De måste få känna sig delaktiga också och det är ett sätt att få dem att känna att det är deras rum och deras hus. Felix har förvisso inte sett sin tapet än men jag hoppas han blir nöjd. Det är en bild från Gotland när han står i vattenbrynet. Behöver också köpa till så där fina möbler. Det blir dyrt det här:) Kram Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna, jag är helt inne på din linje här alltså! Inte lätt men sönerna var med och valde och det var ok som andra hansv val utöver spindelmannen och cars. under byggtiden vart det från cars till rymden också men nu något helt annat. Det växlar lika snabbt som leksakerna på MC Donald´s!
      Den serietidningstapeten du var inne på var ju så snygg!!!
      Foto tapeten med Gotlandsmotivet tror jag blir grym också!!
      Det känns iaf som att de gillar sina rum med de tapeter de fått välja bland de "mognare" tapeterna. Det är mkt döskallar nu med texter som STOP utan för rummen så de verkar vara rädda om sina rum :-)
      Dyrt Johanna blir förnamnet! Men så kul och värt spendera sina slantar på. Man få helt enkelt hoppa ur ego- vill ha-nya kläder för ett tag verksamheten.
      På söndag skall jag ta en tur till Trademax i Danderyd och titta lite på möbler från leverantören Martinsen :) som jag skarpt gillar en del av. En norsk leverantör men också en av våra kunder (på jobbet) men det hjälper inte på priset tyvärr ;-)

      Radera
  4. Så fint grabbarna får det! Vi har också fallit för dagbädden, tycker den är så himla fin! Hade tänkt placera den i vår lilla infällda hörna i ett av de små sovrummen. Verkar praktiskt att den sväljer mycket prylar också :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...