Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 3 mars 2014

Köket

Oj vilken mysig helg! Helgen har varit fullmatad med besök från släkt och vänner. Vi har även hunnit inviga ugnen med lite bak. Ugnen är en fröjd. Otroligt att man har varit utan ugn i 9 månader.
Barnen är så glada i badkaret också, det badas i princip varje dag.
 
Då har vi smått kommit i ordning i köket också. Bara det att det tar sån tid att packa upp kartongerna när man själv inte får lyfta tungt på ett tag. Aber men sånt är livet. Här kommer lite köksbilder.
Väggarna har samma färgkod som hallen, en varmgrå ton. På så sätt slapp vi ha det där stöket med flera olika vita färger i köket och där någon vit färg ser gul ut mot det övriga. Köket är från HTH och luckan heter Kvadrat. På vitrinskåpen har vi dock valt en spröjdad lucka som heter Classic. Vi valde till rätt många extra skåp då vi t ex ville ha extra höga väggskåp och överskåp på dessa så att de ansluts mot taket. Känns som att vi fått in det mesta här, sittbänk, vitrinskåp och köksö/bardisk. Golvet vi valt i huset är från norska Boen och heter Eik Noir.

Vi har fått in bra arbetsytor. Vi valde en helsvart laminat då vi tyckte köket sprang iväg rätta bra iaf med allt extra vi lagt till. Det kan man alltid byta ut senare. Nu förtiden finns det så många fina laminatskivor att välja bland.

Matlagning med vy utöver vattnet och eller gästerna känns trevlig, innan vi började stöka med ritningen var hällen och fläkten placerad där ljusstakarna står. Gällande fläkten lade vi till ganska mycket extra då vi var så trötta på den förra vi hade. Fläkten är en Thermex med motor på taket. Effektiv, tyst och väl värt slantarna. Kaklet är tegel lagd Biselado men en lite större storlek, 20x9,5 cm. Fogen ljusgrå.

Själva bardisken är mysig och används flitigt av barnen. Senast i morse lekte de att de var på restaurang och skulle beställa mat över disken. Här kan de också t ex göra läxor medans middagen tillagas. Vi "ska bara" jaga rätt på några fina stolar och det är inte lätt!

Diskbänken är en underlimmad Intra som är extra djup. I den ingår diskmedelspump och det välkomnas stort då vi nu slipper tråkiga diskmedelsflaskor. De andra två spakarna är till diskmaskinen och bottenventilen. Kranen är från duschbyggarna och modellen heter oxford.

 Vi valde att ha alla vitvaror hel integrerat. Diskmaskinen projekterar återstående tid på diskprogrammet i golvet. En överraskande funktion :).
 
 Men på bilden ovan finns ett fel. Någon har skruvat dit knoppen på fel sida på den vänstra luckan, något vi upptäckte i helgen då vi skulle montera fronterna. Nu blir det ett samtal till byggledaren...
 
 Vi valde till några fina finesser så som t ex sockellåda till ugnsplåtarna.

Vi är också mkt nöjda med de extra höga vitrinskåpen med spot-lights i. Ger en underbar mys belysning på kvällarna. Vi valde också till extra fönsterbelysning i köket så att man kan ha t ex julstjärnor till jul

18 kommentarer:

 1. Å, jösses, vad roligt du måste ha nu med allt piffande :-) Underbart kök, superfina detaljer, vackra materialval! Färgen på väggarna ser så mjuk och varm ut och ger verkligen en fin kontrast till det vita. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Lina. Kul du gillar det. Ja vi är mitt i prick med färgen! Den är verkligen jätte fin till golven och de vita snickerierna. Du som har så bra smak, har du tips på passande stolar till bardelen? De får nog inte vara för höga misstänker jag?

   Radera
 2. Blev verkligen helt fantastiskt köket! Ni måste vara så nöjda! Kunde man välja på glas- eller trähyllor i vitrinen? Smart faktiskt att ha belysning där i, ska jag nog ta fasta på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Caroline. De kom med glas, tjockt, förmodligen härdat?! De är inte alls bräckliga som jag först tänkte och gör sig mkt bättre än trä. Men tänker du för tallrikarna? Dessa lade vi i de två låga lådorna under sittbänken :-) Passar oss för barnen kan nå dem.

   Radera
 3. Åh, vad roligt att få se bilder! Mina drömmars kök - såå fint! Tack för att du delar med dig och ger inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla rara Karoline. Vad fint du gillar det, det glädjer mig.

   Radera
 4. Vilket Underbart kök ni fått!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Jennie, go du är! Hur går det för er? När har ni inflytt? Slutet denna månad?

   Radera
 5. Ser fantastiskt ut. Härligt!!! Tycker ni har fått till ett jättevackert kök. Jag är inte 100% nöjd med min ritning men provade lite fram och tillbaka och hittade inget sätt att få in vitrinskåp så det blev bra. Vi får se hur vi kaklar det beror på hur kaklet räcker. Jag funderar på att ha hela vägen upp till tak nämligen men det var inte säkert att han hade beställt tillräckligt! Ser fram emot fler bilder. Ta det lugnt nu /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Johanna. Kakla hela vägen upp låter kanonfint med det kakel ni valt! Håller tummarna för att det räcker, vore ju så snyggt!!!

   Radera
 6. Så fint Caroline !
  Let me Know när du hittar pallarna, börjar bli knäpp av letandet
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emelie och tack, ja...jag har nog hittat en stol som var riktigt cool men det var prislappen också. 2000 kr st och fanns på Mio. Skall se om jag kan åka förbi och ta en bild på dem. De var verkligen coola!
   Ha det bäst!

   Radera
 7. Så fint ni har det! Vi har valt likadant kakel till köket ;) Hojta om du hittar några lämpliga barstolar, vi har spanat runt men det är glest med stolar med en sitthöjd om ca 65cm. Funderar på att göra en specialbeställning av det lokala finsnickeriet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Elin. Kaklet är jättefint! Ja, jag lovar att hojta till om jag hittar. Vore ju smart om de gick att snurra på för att höja och sänka alt två samma teknik som på vanliga kontorsstolar.

   Radera
 8. Vilket härligt kök! Lika kakel blir det nog för oss, kanske en mindre variant. Vet du på vilken höjd era uttag ovan bänk sitter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack så mkt. Vad glad jag blir över alla fin kommentarer. De sitter 25 cm från bänken.
   Caroline

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...