Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


torsdag 10 april 2014

Växter, måste köpa växter!!

Huset gapar verkligen tom efter växter. Hade så mkt växter förr men tröttnade på allt vattnande då vi hade överflöd av den varan utomhus på sommaren. De inomhus växter vi tog med till vårt temporära hem under byggtiden, lämnade jordelivet en efter en, endast orkidéerna överlevde liksom några hjärtan på tråd. Inköp av växter står nu överst på listan och fightas med allt annat som behövs i huset.
Lina med bloggen fason har lagt upp jättefina bilder på palmer från härliga New England miljöer och det smittar av sig kan jag säga. Några måste vi ju ha. Frågan är bara vilken palmer man väljer. Märkligt nog vill de flesta stå i skuggan, utom en....
Bergspalm -fin och spretig men tunna och säkert lite känsliga blad som vissnar så fort man glömt vattna?


 Findalepalm-lagom spretig och fin, något tjockare blad och kanske inte lika lätt att ha död på.
Japansk palm- urläcker och stryktålig. Kan stå soligt, gärna vintertid också. Under vattning står det
- Låt jorden torka upp mellan rejäla vattningar. Ja ni förstår själva, det här är palmen för mig :).
Blomsterlandet ser ut att ha större sortiment på palmer än plantagen så det kanske får bli ett beök dit i helgen. Må nu gott så hörs vi.

2 kommentarer:

  1. Det är likadant här. Jag har inte gröna fingrar snarare fingrar fulla med gift ;-) eller så måste jag bara komma ihåg att vattna, kanske

    SvaraRadera
  2. Japp, det blir samma sak för mig i helgen. Ikea och Plantagen står på listan. Kanske ska jag varva gröna växter med några stackars penséer eller nåt som kanske har en chans att överleva några veckor :-)

    Mitt största problem är att hitta snygga krukor...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...