Husbygge i New England stil



""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


tisdag 15 april 2014

Köket -Matplatsen

Då skall jag efter önskemål lägga ut bilder på de stolar vi köpte från Trademax, rottingstolen Village. De är inte riktigt så grå som jag hoppats på men melerad i grått. Kanske mörknar med tiden i solljus men de kommer nog bli bra ihop med bordet när det är omgjort. Ev man man tona in dem lite mörkare grå/bruna? Sittdynan är ordentligt tilltagen så att man har god komfort, det medföljer ordentliga gummi tassar till benen vilket gör att man definitivt slipper repor. En bra stol till ett bra pris! Anledningen till att vi valde dessa är för att det finns en lös tagbar och tvättbar dyna, vilket passar in vår familj just nu. Innan hade vi tygklädd sits och dessa fett fläckar går inte bort hur man än gnider på dem. Nog finns det fina tygstolar man spanar på men det får vänta för vår del. Har man bråttom och middagsgäster väntas kan man trolla bort några småfläckar man missat lite snabbt genom att vända dynan ;). Praktiskt var ordet.
 
Bordet är från Mio och heter Amelie. Tanken är att vi ska hårdvaxa skivan brunsvart (som golvet) eller kanske får den bli målad i en brunsvart färg. Vi får se men vi tycker det är synd att göra oss av med bordet eftersom den är så gedigen, har fina former men också för att vi har två iläggsskivor till den. Det behöver vi när kalas och bjudningar nalkas. Då får vi plats med 10-12 personer runt bordet. Uppföljning kommer.

2 kommentarer:

  1. Praktiskt och snyggt med andra ord.
    Utsikten att dö lite för ;-)

    Stora bord är bra, och jag tycker de är svåra att hitta nya.
    Lite återvinning är alltid bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack Emelie. Ja det är så svårt att hitta något nytt bord med rätt mått och allt. Hoppas på att det skall bli bra bara nu när man skall "trolla till" ett nytt bord.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...