Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


onsdag 12 augusti 2015

Kantsten och altan klar!

Då har jag fått till lite kantsten uppe vid entrén som ska avgränsa grus från vår Ligusterhäck. Häcken tar sig bra med tanke på att den skulle ner till 20 cm i våras. Vid vägen syns den ny planterade avenboken som löper på 24 meter på husets kortsida. Hoppas att den tätnar fort så att man kan få lite privatliv!
 
Nu saknas bara muren på utsidan som vi dels kommer att ha för att bredda runt om entré trappen. Resten ska bli rabatter med perenner.
 
 Altan och staket runt om är klart och gräset växer så det knakar.

Vi lade till några meter extra av vinyl staketet för att få lite mer insynsskydd och ombonat.

Vi är super nöjda med staketet/altan räcket. Lätt att ändra/lägga till eller ta bort. Så är det ju också underhållsfritt med vinyl så när som på att man kan högtrycka det vart annat år.

För några månader såg det ut så här, skönt att se ett slutresultat!
 

Rullgrästet har växt ihop med det vi sådde runt hällarna vi tog fram. Dessa syntes inte förr utan var täckta med hallonbuskar, bråte och annat ogräs. Nu kvarstår bara grannes jobb med att ta veck resten av ogräs och grus, detta kommer göras i höst i samband med att vi planterar häck mellan oss. Dock ingen häck som stör vår utsikt här :-) Det får vara öppet.
Så här såg det ut i början juni. Och minns ni nedan bild från i mitten maj...


 Så här ser det ut nu. Lite trevligare för ögat! I oktober kommer den stora utmaningen, att sätta häck längst hela vägen + mellan grannen och oss. Här blir det också avenbok men vi tänker satsa på en planta på 1,20 meter hög. Tror det räcker gott och väl. Längtar redan till nästa sommar då man kan finplanera med plantor, buskar och träd.
 
 

9 kommentarer:

 1. Jättefint! Roligt att se vilken stor skillnad det har blivit på så kort tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina! Ja det har ju gått ganska fort ändå med allt. Även om det är långt i från klart, är det skönt att det grövsta är klart.

   Radera
 2. Jäklars vad det händer grejor hos er! Härligt. Kan inte skryta med en lika fin gräsmatta men fick tips av Lina på gödsel så det får jag försöka styra upp i helgen. Kul att ni får lite grönt. Var det bra pris på buskarna?/Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna och tack :) Ja dessa plantor hittade vi på Blocket och företaget som säljer dessa heter Thujor.se. Vi betalade 117 kr/planta.
   Ni har ju fått det så fint ni med :) Kul att komma hem och se att det blivit grönt! Gör sådan skillnad!

   Radera
 3. Hej Caroline! Vilket fantastiskt hus ni har! Vill minnas att du nämnt att ni har visning ibland. Vet du när nästa är? Och hur blir man isf inbjuden? Bästa hälsningar Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin. Du får kontakta Myresjöhus och deras säljare Lars J. Säg att du är intresserad av en visning av Hudson. Lycka till!

   Radera
 4. Vad fint ni börjar få det! Vilken färgkod har ni på fasaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina och tack! Det är Alcro Bestå 0502-y, standard färg på burk. Heter bruten eller tonad vit.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...