Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 10 augusti 2015

Jo men visst händer det saker hemma också!

Oj, känns som att vi bott i en kappsäck hela juli men så väl behövligt! Vi har bara vänt hemma för att bunkra mat och tvätta kläder. MEN när vi varit hemma slår de rastlösa nerverna till...beställde 13 ton jord till gräsmattan igen samt 9 ton planteringsjord till häcken. Så slet vi i några dygn till innan vi lättade mot Runmarö igen. Här kommer resultatet av dagarna hemma.

 
Plantjord 9 ton till vänster och min 13 ton hög gräsmattejord som snart är borta..
 
På en vecka har det sist sådda tagit sig otroligt snabbt! Det nederst i bild är grässådd som är tjock och tät, sådd för ca en månad sedan! 
 
Här är avenbok häcken som är 175 cm hög, ny frissad i grenarna så de ser lite pinninga ut men kommer ta sig till nästa sommar.  Nu gäller bara att ge den en bra start!

Blir skönt när häcken är tät och fin och vi har ett bra insynskydd! Kanske 2,5 meter är lagom i höjd?

Så här ser bladen ut och förväntas bli som nedan när den är färdig...


I höst kommer vi att beställa fler plantor från en plantskola i Tyskland som jag tycker har bra priser. Då blir det storleverans då vi ska ha häck runt hela tomten.  
Sedan flydde vi ut till ön igen och bytte ut vyn mot detta. Välbehövligt för muskler och leder!
Njut nu vidare av sommarvärmen som äntligen nått oss :)

2 kommentarer:

  1. Så bra det blir i hagen og deilig med ferie:-)

    Veldig greit å jobbe der ja;-) ble en solid budsjettsprekk da siden vi hadde tenkt å ha ikea på alt annet enn kjøkkenet:-P hehe

    Lampene er kjøpt på Lampetorget. I norge selger de denne typen maaange plasser, de gjorde i hvert fall det. Legger med dn link:-) http://www.lampetorget.no/nb-NO/Products.aspx?q=Budgie

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...