Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 24 augusti 2015

Insynsskydd - plank i vinyl

Då har min man satt upp ett insynsplank mot altanen. Den får sitta där tills vår ny planterade häck blivit tät och fin. Den kommer från ellma.se och är i vinyl. Har ju tidigare skrivit om våra altan räcken som också kommer därifrån. Enkelt att montera upp och underhållsfria. OBS! gräsmattan är inte brun utan det är gräsklippet som torkat då vi haft så soligt och fint.

 

 Så här ser planket ut. Den heter "Privat". Notera min mans detalj han gjort i altan golvet. Tyckter det blev fint att dela in altanen i sektioner. Blev lite mer liv så.

Vi har valt samma stil så klart som altan räcket. Det jag gillar skarpt med deras staket och plank är att de har så fina detaljer till så som stolphattarna och kragarna nertill.
Avnjuter nu min sista vecka innan jag startar på nytt jobb och i morgon väntar en strand dag, man får passa på att njuta av det fina vädret som sägs ta slut till onsdag, vi får se. Må gott!!

4 kommentarer:

 1. Hej, precis köpt vinylstaket och börjat montera på altanen. När vi nu ska montera insynsskyddet privat så hittar vi inga stolpskor som passar eftersom det är större stolpar. Hur gjorde ni? (vi kan inte gräva ner stolparna)
  För övrigt jättesnyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Yvonne.
   Vi hittade inte heller rätt storlek. Vi fyllde ut med träbitar så att det blev stabilt. Se upp bara så de inte spricker.
   Lucka till med monteringen :-)

   Radera
 2. Hej! Hittade dessa när jag letade efter insynsskydd till vårat nylagda altangolv och blev glatt överraskad. Vi har ett hus från 1920 och vill ha en klassisk stil även utomhus. Det jag funderar på är hur det blir med vinyl i regn och rusk? blir det inte grått och tråkigt? Hur underhåller man det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lie.
   Efter två år har vi inte märkt någon skillnad.
   Enligt leverantören kan man högtrycka när det är dags med vatten.
   Annars är det ju bara att torka av. Några rinnspår ser man här och där men de kan man nog bara ta med trasa och lite diskmedel.
   Lycka till med staketet!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...