Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


lördag 4 januari 2014

Vi har golv i huset!

Måste ju passa på att önska er alla god fortsättning!
Hoppas ni hade en fin start på året!
Vi var hos några vänner ute i Norrtälje och hade det hur mysigt som helst med korvgrillning i skogen på dagen och följt av 3 rättersmiddag till kvällen. Barnen orkade till och med att se 12 slaget i år innan de störtade i säng.
 
Var en sväng förbi huset i går och det drar sannerligen ihop sig.
Det är egentligen inte så fasligt mkt kvar innan det är klart och det känns skönt.
 
Det fina mörka golvet är på plats på hela över våningen, alla garderober är nu helt inbyggda och ska bara spacklas och målas runt om. Innerdörrarna är på plats och inredningen i tvättstugan är på plats.
Hur har grabbarna hunnit allt detta på ett par dagar?
Här några bilder, dock igen i dåligt ljus. Dessvärre inga bilder på vårt fina golv då det var övertäckt.
 
 
Tvättstugans inredning på ena sidan på plats, dock med fel lucka! Dags att gå igenom tillvalsbeställningarna för att hitta felet :-(.
Vi skulle ha samma lucka som i köket och på garderoberna.
Fattas även vitvarorna tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
 
Nöjd med dörr valet och handtaget (som var en av standard modellerna). Fast det blir nog än mer fint när man ser allt i sin helhet med lister och allt.
 
Glömde ta en bild på WC:n sist, här saknas fortfarande fogen. Färgen är i en varm grå ton på väggarna och blir perfekt till golvet. Här på bilden ska tvättställ och spegelskåp installeras. Kommer bli så fint :) 
 
 
Jag har i jul också hunnit måla skurklossarna/sockelklossarna och dessa är nu inlämnade till snickarna.
 
Sen får vi se hur det blir med alla dörrtrösklar i huset, om vi ska slipa och måla dessa själva mörka eller om någon gör det åt oss, finns tyvärr bara att få i ek och det passar ju inte något vidare till vårt mörka golv.

5 kommentarer:

 1. Nu är det nära :-)
  Vad fint allt blir. Vi var på promenad och såg ditt hus från lekplatsen.
  Härligt!

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för en bra blogg!

  Lite nyfiken, vad blev det för mörkt golv i huset? Vi har lite svårt med den vita färgen i köket. Dörrarna i vårt hus kommer vara s0502y (standard), hth kvadrat verkar finnas i s1002y samt en vitare färg. Hur har ni tänkt?

  SvaraRadera
 3. Hej Christopher, kul du tittar in!
  Förstår ert köksdilemma! Vi hade det också.
  Vårt golv heter Noir från Boen. Det blir mörkbrunt och ser jätte fint ut! Trappen blir i samma färg. Väggar blir varm ljusgrå för att "slippa" dessa vita toner som aldrig är det samma fast de heter 0502-Y. Luckorna kommer inte att konkurera med någon annan vit färg i köket annat än vid fönster men de ser ut att vara samma på båda, 0502-Y?!
  Skall ändå tillägga att jag inte sett allt tillsammans i solsken/dagsljus.
  Vilka bygger ni med och vad har ni för husmodell?
  mvh Caroline

  SvaraRadera
 4. Håller med, Noir ser jättefint ut när jag googlade runt, vet du om det är lackat eller oljat? Vi funderar på Kährs Romanov eller Tarkett Ek Cummin. Lutar åt Romanov tror jag. Våra innedörrar är ju S0502Y, då det känns dyrt och onödigt att lacka om i vitare färg. Fönstrena är också S0502Y (Tanumsfönster). Det var väldigt dyrt att måla om dessa i annan färg, så det är inte tänka på ens. Så ni valde HTH Kvadrat i "vit" (S1002Y)? Eller i "zero"? Jag tror inte det syns någon skillnad alls på S1002Y från HTH och fönster i t.ex. S0502Y, så det är jag inte orolig för. Men som du säger, det är ju väldigt svårt att ha en vitare väggfärg någonstans. Då kommer allt se gult ut?

  Vi bygger med Rörvikshus, och huset kommer i April. Har ritat det själv med hjälp av arkitekten. Bara för att det ska passa på vår tomt som har lite underliga väderstreck och fina utsikter. Så hela huset är ritat att allting händer på framsidan av huset, med de amerikanska verandorna osv. Samma idé som huset i Maria Montazamis vänner, om du såg det på TV. Dock ej 2-plan, utan 1.5 plan med förhöjt väggliv och kupor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen. Den är lackad i matt lack.
   Luckan vill jag minnas från HTH var 0502-Y, kan de ha ändat? Nåja, tror inte heller man ser någon skillnad.
   Vad skoj med ett ett hus likt det i Montazamis vänner. Det är Willa Nordic som gjort den.
   Berätta gärna hur det går eller skicka bilder, det är alltid kul :)
   Trevlig forts på helgen.
   Mvh Caroline

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...