Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


lördag 18 januari 2014

Blandarna och WC stolar på plats

Nu har alla blandare monterats men dessvärre bjuder jag på gryniga bilder idag också ;-)
Jobbigt när det inte finns några lampor installerade och solen inte skiner upp.
De kommer från duschbyggarna och serien heter Oxford.
Tycker det passar så bra ihop med badrumsmöblerna. Riktigt klassisk-lantlig stil, som så ofta förekommer i de hus vi kallar New Englandhus. Men kanske det egentligen i sin helhet bör kallas "colonial style"...?!
Blandare i WC/Dusch
 
 Badkarsblandare samt toa nedan. Så tomt bara utan badkar men den kommer efter att vi haft slutbesiktning liksom kyl och frys som vi valde att köpa själva.
 
 Guld värt att de valde att dra alla fula tråkiga rör bakom badet. Då tror jag inte att det kommer att synas så mkt egentligen.
 
Ja den här i köket har ni ju redan sett...men är den inte fin? En liten miss vi gjorde var att vi inte valde handdukstork i samma stil, för det finns! Men det var för sent och beställningarna hade redan gått iväg. Jaja, man kan inte få allt. Vi kommer säkert att komma på fler saker som blev tokigt, det brukar det ju alltid göra.
 
Den rackans trappen blev fel i från snickarlaget så den ska bytas ut v 5. Kan inte annat än att tycka synd om DominatorBygg som då får sno ihop förrådet under trappen på nolltid innan kontrollbesiktningen 10/2. Tur de är så duktiga så det löser säker det iaf. Snickarlaget har färgat in hela trappen mörk istället för som vi beställde mörkt på handräcke och själva stegen. Vet inte vad den delen som skulle vara vit heter ;-).
Sen har vi det där med trösklarna som alltid per default kommer i ek. Blir ju inge vidare fint till våra mörkbetsade ek golv.  Vi får väl slipa och betsa dem själva sen helt enkelt. Vi fick faktiskt ett erbjudande om att få det gjort via målaren men det känns som att vi inte behöver fler fakturor just nu.
Nu vill vi bara knyta ihop säcken och flytta in :-)
Måste bara få avsluta med att säga att vi nu fått rätt luckor i tvättstugan och det är kanon!

Jag hoppas verkligen jag kan få visa lite jysta bilder framöver men det får nog bli när de städat i huset och man ser allt i sin helhet. Kan man få beställa lite sol till den dagen också? Iaf finns belysningen på plats till dess.

Önskar er en trevlig helg!
 

8 kommentarer:

 1. Vad fint det blir. Snygga blandare ;-)
  Vad har du hittat för fina handukstorkar? Letar som en tok just nu....

  SvaraRadera
 2. Hej Emelie och tack :)
  Denna var uppmonterad ihop med Noro Sundborn badkaret som vi ju båda har valt ;-): Dessutom ihop med de badrumsmöbler vi valde, Vedum Louis på Fredells i nacka ihop med de vackra blandarna som vi ju också gillar båda två :-)
  Kan inte hitta en handduktstork som är mer klassisk än denna men det är möjligt att det finns.
  http://www.nordhem.se/en-us/handdukstorkar/eken%C3%A4s.aspx

  SvaraRadera
 3. Wow, vad det går snabbt framåt nu! Det ska bli sååååå spännande att se när täckpappen försvinner och möblerna kommer på plats! *Avis* :-)

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för det. Ja det blir verkligen spännande att möblera i iordning allt, dock vill man ju köpa allt i Arwood och Martinsen katalogerna så det lär dröja innan man kan bjuda på bilder där allt är "färdigt" ;-).
  Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 5. Härligt, blir superfint. Vi har inte hunnit kolla in kakel ännu men är nu inne på att köra "New York Vintage" stil i nedre badrummet så nu letar vi inspiration. Börjar bli stressigt att få ihop allt. Vi skulle även behöva se hur vi ska behandla golvet före vi hårdvaxar det. Vi vill få fram en lite mörkare kulör nämligen. Nu har ni inte långt kvar:)
  Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna. "New York Vintage" låter spännande, har du några bilder du kan dela med dig så man får upp den röda tråden. Ingen aning om hur den ser ut? Men den är säkert fin, du brukar ju alltid ha bra snak :)

   Radera
 6. Hej! Hittade hit via Johanna för ett tag sedan och följer flytten och slutresultatet med största intresse! Otroligt vilket fint kakel ni hittat till badrummet - nästan så jag för en stund undrar om vi inte ska ändra oss i vårt val trots att det redan ligger och väntar på att få sättas upp ;) Jag är lite (väldigt) nyfiken på hur era hantverkare har löst fuktspärren bakom er delade vägg i våtutrymmet? Är det en väv som målats utanpå?

  Vi kommer satsa på liknande lösning i vårt lilla badrum, men istället för kakel sätter vi pärlspont som bröstpanel och ovan detta blir det målat eller eventuellt tapet som ligger i anslutning till kakel. Vår entreprenör har dock kliat sig endel i huvudet eftersom det inte finns några tydliga instruktioner i GVK o MVK för denna lösning. Så nyfiken som jag är undrar jag hur har era hantverkare löst det "bekymret"? alla tips som kan fungera som underlag för vidare diskussion är emottages varmt :)

  Hälsningar Elin
  http://husetiutkantenavbyn.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin, kul du hittat hit.
   Självklart är det en fuktspärr enligt konstens alla regler men jag vet inte vad materialet kallas. Det är någon slags väv eller matta de lägger på. De gick igenom allt med oss men jag minns som sagt inte vad det kallas.
   Det bör ju vara över hela väggarna oavsett materialet som sedan lägges utanpå?!
   Som färg tror jag bara att man använder en högre blankhet i någon typ av latex färg.

   Alla hantverkare ha fyllt i papper mm på de jobb de utfört och lämnat giltiga garantier som vi sedan har samlat i en pärm. Jag litar på att allt är korrekt gjort.
   Men pärlspont vet jag inget om och hur det står sig i ett duschutrymme men det bör väl inte vara något problem om underarbetet är korrekt utfört samt att rätt färg är använd på pärlsponten.
   Idén låter jättefin.
   Skall kika in i din blogg nu :)
   Ha en fin söndag,
   Caroline

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...