Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


onsdag 15 juni 2016

Skylift och kantsten

I dag tog grannen hit en skylift för att ta bort grenar som växer ut över vägen. Skönt med lite rensning, det behövs verkligen. Jag passade på att flirta lite med ena grannen i samma stund. Vi har en stor ek som skymmer vår altan kvällstid. Vi ska få kapa ner den lite. Underbart! Har stört mig lite på den i över två års tid! Nu ska vi bara få tag på en vettig arborist till en vettig peng.
 


 Barnen fick naturligtvis testa att åka upp en gång.

Vilken mackapär men ack så smidig
 
Nu är det så dags att börja lägga kantsten. Denna kommer från stenbolaget och heter Visby. Smidig sten att jobba med och som går att köpa i fler färger. Vi har valt färgen granit, samma som på muren. Sist men inte minst, så efterlängtat, ska vi fylla på med jord och så om gräsmattorna vid muren.
 
Storgatsten ska avgränsa grus från gräs. Dessa ser väldigt ljusa ut men det är otroligt mkt damm på dem bara. Ni skulle se hur min baklucka ser ut ;). Även här ser man hur vår gräsmatta ser ut efter allt jobb med muren. Den ska alltså sist av allt sås om.

4 kommentarer:

 1. Det där måste kidsen ha gillat:) Härligt att ni börjar komma i ordning. Ni sliter verkligen. Det blir fint till sommaren då ni kan lata er och bara njuta. /Johanna

  SvaraRadera
 2. Hej! Har läst din blogg avigt och rätt nu eftersom vi också ska bygga ett Hudson hus med Myresjö. Så fint ni har det och massor att hämta inspiration ifrån! Jag har en öite fråga ang ert golv, vi har valt samma golv på nedervåningen, dvs Ek Noir, men många säger att det kommer bli så mörkt och man ser smutsen så mycket... Hur har ni upplevt det? Jag tycker att golvet ger den rätta stilen till detta härliga New England hus, och även det svart/vita i hallen. Tack för en härlig blogg! /Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena.
   Vad roligt att ni ska bygga Hudson.
   Golvet är mörkt och ger rätt känsla som du säger.
   Ja självklart syns smulor och damm mer än på ett vanligt ekgolv. Det kommer man inte ifrån.
   Om jag vore er skulle jag välja brunt golv i hela huset. Inte olika golv.
   MEN ta hellre en planka än denna trestav, om budget går igenom. Eller ett mörkt golv som inte är matt lackat. Matt lack är ett elände och det blir spår av fuktiga strumpor. Dvs det blir flammigt när man gått på det några dagar efter att man skurat. Vi kommer försöka reklamera detta golv pga matt lacken. Lycka till m bygget, det är ett roligt projekt!

   Radera
 3. Tack för dina svar! Mycket hjälpsamma! Då känns det ju direkt som det golvet går bort. Vi ska kika lite på vad Boen har för andra golv att erbjuda.
  Jo samma golv i hela huset är ju det mest ideala, men just på övervåningen bland alla sovrum tänkte jag att det kommer bli så mycket damm som syns.... Vi ska kika vidare. Ha en fin dag! /Helen

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...