Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


söndag 19 juni 2016

Blå-vitt för sommar känsla

I våras jagade jag efter lite blått och vitt att inreda med till vårt i övrigt sobra hem. Här bor ju mest grått, svart, vitt, brunt och beige. Ja förutom barnens rum som går i blått och rött. Nu är ju blått en ganska sober färg den med men lite mönster till allt enfärgat skadar ju inte. Insåg rätt fort att alla de porslinssaker jag ville ha som kinesiska urnor och lampor är något man bara hittar på auktioner. Nej, det går bort. Har inte tiden att gå på auktioner och tänker inte lägga ut 5000 kr på en bordslampa som jag kanske vill ställa undan till hösten. Hur som haver hittade jag några vaser på loppis, lampa och matta på Mio samt annat lite här och där. Och så här blev det.
Kuddar från Ceannis och blandade affärer. Matta Freja och soffbord York från Mio.
 
 
 Härligt med mönster!


Mina loppis fynd, visserligen är två av dem från Kina men mer prisvänliga än urnan jag först tittade på. Den vita urnan är en äkta Delft. Tydligen någon som tröttnat på den.
 

  Lampa Charlotte och skåpet York från Mio.


Sedan har jag fyllt många fönster med blå vita krukor. Dessa tre raringar (blommorna alltså) växer så det knakar. Så nöjd, för det är tänkt att täcka en bit av fönstret eftersom det är där vi sitter och äter. Utanför är vägen och vi väntar på att häcken ska tätna. Tyckte det blev en bättre lösning än att sätta för med ex en jalusi till hösten/vintern. Imorgon börjar en ny veckan, midsommarveckan. Håller tummarna för att vi får fint väder nu när det varit tråkväder i två år på raken.

8 kommentarer:

 1. Så himla fint! Det blev väl precis rätt känsla? Mitt i prick om du frågar mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Jaa, precis som jag vill ha det.

   Radera
 2. Superfint Caroline. Jag gillar verkligen glasdörren också. Härligt känsla/Johanna

  SvaraRadera
 3. Super-dupersnyggt! Ja, det vet du ju att jag tycker, vi har ju rätt samma smak/stil! ;) Så snygga fynd du gjort! Den där lampan har jag också spanat på, men vet inte riktigt var den ska stå ;) Kanske hittar jag en plats, när vardagsrummet ska "byggas ut". Undrar var de snygga höga ljusstakarna kommer ifrån? De som du har på spisen? (För övrigt så har ju vi den spisen i sovrummet... fniss...) Har letat efter ett par höga för blockljus.
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria. De finns på mio :). Heter Graz och de är riktigt höga och fina. Den större är hela 53 cm hög.

   Radera
 4. Hej
  Ni har verkligen lyckats bra med färgval på lister och tak/vägg.
  Hur gjorde ni för att få taklist att lysa så fint mot taket?
  Vår målare vill måla med vanlig takfärg som brukar vara i 0300-N. Vi tänkte köra med fabriksmålade taklister i 0502-y. De kommer att se gula ut mot taket. Vi vill ju ha samma färg på taklister som på övrigt listverk foder och golvsockel. Mvh Henke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henke och tack.
   Det är nog klokt att ta samma färg som taket. Vi tog det och inte ser man någon skillnad mot golv och tak lister. Lycka till med målningen.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...