Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


söndag 12 juni 2016

Liguster, Hortensia och Äppelträd

Oj, nu är skolavslutningen redan avklarad. Så fort tiden går! Nu vill man bara dra i handbromsen och hinna njuta. Tänk att man alltid har som mest att göra så här års då man egentligen bara vill vara hemma och njuta av all grönska. Jag ska verkligen försöka stanna upp lite och ta ett djupt andetag och bara vara.
En blomkrans som hunnit med en halv dag i skolan och kyrkan samt tappat några blommor. Glad iaf att jag hittade gula och blå blommor. För det är ju något speciellt med svenska flaggans färger och skolavslutning tycker jag.
 
Tänkte visa vår ligusterhäck som var det första jag planterade här på tomten hösten 2014. Den är nu nedklippt för andra gången. Först till 20 cm och nu till 30 cm. Man släpper upp dem ca en decimerter per år. Detta för att få den tät och fin genom att den grenar sig efter varje klippning man gör. Nu vet jag ju att det tar 3 år innan nyplanterat tar fart på riktigt. Jag har stora förväntningar inför nästa år :) även om jag tycker att den redan ser fin ut. Tanken med denna är att bygga trädgårdsrum. Vi kanske håller den på 50-80 cm därefter.
 
Förra hösten satte vi även två äppelträd och de har kommit i fin grönska i år. Den ena har till och med blommat. Man vet ju aldrig om nyplanterat kommer klara första vintern men se det gjorde dem. Man blir lika imponerad varje år efter vintern när man hittar livstecken. Vilken kraft växterna har.
 
Den stora stenen vi har på tomten har också fått lite blomster runt i kring. Den rabatten får växa fram vart eftersom. Här finns idag Fläder -black Lace, flox, pioner, prydnadsgräs, alunrot och lite annat smått och gott. De pytte små plantorna i butikerna säger inte så mycket om hur plantorna kommer se ut om några år. De får växa till sig så får man flytta om och ta bort/lägga till.
 

Hortensierna verkar trivas där de står och har fått den fina lila färgen jag ville ha. De gör sig fina ihop med vårt vita hus, den grå granittrappen och grafitgrå stödmuren. 

Vi avslutade helgen med ett behövligt avbrott från tomtpyssel. Vi gick ner till hamnen och strosade längst bryggorna och fikade.

4 kommentarer:

 1. Åh, ni bor så fint vid vattnet!
  Så fint det blir i er trädgård! Jag är inte alls lika kunnig/intresserad som du, men planer finns... hehe... ;)
  Vårt äppelträd som vi satte förra sommaren har också överlevt och blommat i år. Måste bara fixa något större skydd mot rådjuren, att bara sätta plast på stammen räcker ju inte, har vi märkt...
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med sommar men precis som hos er försvinner ju bara tiden. Galet fort!
  Hos oss blommar det också men vi skippar gräsmatta från och med förra sommaren. Härligt ändå!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med sommar men precis som hos er försvinner ju bara tiden. Galet fort!
  Hos oss blommar det också men vi skippar gräsmatta från och med förra sommaren. Härligt ändå!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Caroline! Var länge sedan jag tittade in här, men oj vad ni har jobbat på! Och fint blir det med mur och grejer :) Det har vi också ägnat oss åt nu i vår, tungt jobb men fint resultat! Måste fråga var du har köpt de fina svarta urnorna du har?
  Trevlig sommar!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...