Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 28 september 2015

Nu är jag lycklig!

Tänk att ett par besök på Plantagen kan göra en så lycklig! Jag har ju gått och väntat och väntat på att få köpa lite prenna växter till vår blivande trädgård i flera år! Nu började jag lite försiktigt med två stycken äppelträd var av den ena är en underbar svensk klassiker Ingrid Marie. (Tack mamma för inflyttningspresenterna). Tänker att det kan bli en del goda äppelpajer och pryda fint inför julen här och där. Det är också en väldigt bra sort för lagring. Dvs den står sig länge i fruktfatet.
Så här skriver man om Ingrid Marie:
För populärast av alla våra äpplen, särskilt under julen, är just Ingrid Marie. Omkring en femtedel av svenska äppelträd är Ingrid Marie, även om andra sorter är på väg att ta över som de mest odlade. Men Ingrid Marie lever vidare då hon är modersort till flera nya sorter som Aroma och Alice.
 
En underbar äkta sorts fläder vid namn Black Lace fick också följa med hem. Älskar färgen och den ska få stå tillsammans med några andra växter vid den stora stenen vi har. 
 
Den kan man göra flädersaft på precis som med vanlig fläder. Saften på den kallas tydligen fläderrosé och blir rosa. Är nog säkert jätte gott att ha i lite i champagnen också :)


Sen fick ett japanskt prydnadsgräs följa med hem och kommer också att stå vid sidan om den stora stenen. Ja det är verkligen roligt att få börja planera upp lite hur man vill ha det och vad för sorts frukter och bär man önskar ha. Nästa år blir det en hel del bär buskar på inköpslistan, allt möjligt gott och jag längtar! 

3 kommentarer:

  1. Åh vad kul. Jag köpte en sådan fläder i somras, så fin! Tänkte bara varna för rådjuren om ni har dem hos er, dem rackarna åt nästan upp hela busken på en natt GRRR! La dit lite råväck runt om, så nu har dem hållt sig borta sen dess! :-) Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Isabelle. Förstod nästan det och tänkte att jag inte skulle chansa på det. Nu fick jag det även bekräftat så jag ska skydda min fina fläder :). Även har vi påhälsningar av älgarna här men de går mest hos grannen, men vi kanske får dem hit också framöver, då vi i valet och kvalet nu sätter äppelträd.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...