Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 21 oktober 2013

Byggmöte på måndag

Underbart höstväder i söndags! Vi var i princip utomhus hela dagen fram till kl 16:30.
Träffade en av våra nya grannar och fick komma med och titta på deras ankor som bor i deras stora damm, renrasig svensk gulanka. Jättesöta! Tydligen är de jätte lätta att sköta och går in i sin "bur" själva när mörkret börja falla.
 
I huset har alla innerväggar kommit på plats och isolering i mellan bjälklaget är på plats. Skönt och borde bli ganska tyst mellan våningarna.
Utvändigt fortsätter grabbarna från Dominator med panelen och idag var sida två nästan klar.
Taket är också klart med stegar, räcken mm. 
Tog två magiska bilder ut över saltsjön i morse liksom några på insidan. Imponerande att Dominator har så fantastiskt rent och fint på sin byggplats!
 
Här från övreplan
 
Här från v-rummet och blivande altanen
 
In mot köket

 
 Ett litet kapprum i anslutning till hallen, passar oss med barn perfekt. Där var WC/dusch tidigare men vi valde att flytta upp den en bit från ytterdörren. Tur det för då slipper vi utanpåliggande rör som det tydligen blir om badrum/WC ligger mot en yttervägg. 
 
En bild på groventrén i tvätt stugan, även överljus där :)
 
En bild ut mot hallen från tvättstugan, WC/dusch rakt fram
 
Vårt stora sällskapsrum, där kommer vi få plats med det mesta för lek och spel. Vi tog ju bort två sovrum uppe och slog ihop det med allrummet så det blir riktigt rymligt.
 
~.~.~
 
Idag har vi träffat elektrikern från Elektromontage i huset, alltid lika skoj att komma in och se vad som hänt i huset. Vi har nu bestämt att vi ska ha 8 st armaturer utvändigt och till det koppar vi dimmer så att man kan ha lite olika starkt beroende på årstiden. Till det också ett astro ur så att det alltid är tänt när man kommer hem i mörker. Skönt och väl efterlängtat!
 
Älskar ju också dessa fina stall lamporna och de passar ju så bra till huset men det får bli sen till garaget. Tycker det blir så fint sken när det lyster upp fasaden uppåt och neråt. Dock valde vi färgen vit så att de inte syns så mkt för egentligen passar de inte stilen på huset i övrigt.
Spirit double 12 w led

2 kommentarer:

 1. åhåå, känner igen husen på andra sidan :-)
  Vilken fin vy ni får!! *lite avis*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emelie, ja vad kul, då förstår du hur nära vi har till varanda :-). Tror faktiskt att jag såg ena av de husen till salu på Hemnet. Vilken prislapp och långt ifrån min stil men utsikten var det inte fel på därifrån. Men hur går det med er utsikt, hade ni kopparspik sa du ;-) Skämt å sido, vi skall vara rädda om våra träd....
   Så avis på er att ni fått flytta in till ert nya fina hus! :-) Ugnen skulle gå varmt kan jag säga om det var jag.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...