Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 16 november 2015

Öppen spis

Åh som vi funderat fram och tillbaka på om vi ska installera en kamin i huset. Rådet vi fick när vi byggde huset var att inte installera något som ger för mycket värme eftersom det ställer till det för golvvärmesystemet. Att det kan blir ojämn värme. Tills vi kommit på hur vi ska ha det så har jag köpt en öppen spis med gel, som tydligen ger bra mysfaktor och lite värme. Kanske räcker med den? Någon som kan ge ett utlåtande om Cambridge? Dessutom så passar den här stilen in i huset bättre än en vanlig kamin.
 Cambridge vit, svart eller grå finns på flera ställen, tex här
Anledningen till att jag också tvekar var att Eltel/Vattenfall lyckades slå ut all värme i huset när de lade om till markkabel. Trots att vi inte hade värmeslingorma igång så höll huset samma temperatur i tre dygn innan det började dala men den historen om Eltel tar vi i ett annat inlägg. Så där får jag allt ge Myresjöhus en eloge för ett välisolerat hus! Nåväl om vi nu skulle komma på att vi vill ha en riktig kamin så kan vi bara flytta upp denna till allrummet på övervåningen eller in i vårt sovrum.

5 kommentarer:

 1. Vi hade kuben och var verkligen supernöjda !
  Den värmer och sprakar, inte som en riktig men ändå en hel del mys.
  Dessutom är de snygga :-)

  SvaraRadera
 2. Oj, det där med golvvärmen hade jag inte hört. Var ingen som sa när vi valde att sätta in kaminen. Vi har dock inte eldat i den än, hoppas att det funkar bra. En sån där med gel är ju fint också, även om det kanske är mest är mysfaktor. Modellen på bilden var jättefin tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Caroline. Ja man skulle iaf inte har en täljsten utan en vanlig som inte ger för mycket värme men som sagt, det vara vad han sa. Kanske går jätte bra ändå om man inte eldar på för hårt.

   Radera
 3. Har också hört att man inte ska elda kaminen för hårt för då kan det ta ett tag för värmesystemet i huset att hitta tillbaka till sin vanliga temp sen när värmen från kaminen har försvunnit.

  SvaraRadera
 4. Fniss... exakt den där har vi i just vårt sovrum! ;) Den köpte vi när vi byggde och den ger otrolig värme, om man tänder alla tre behållarna. Vår eldas dock inte med gel, utan flytande spisbränsle. Vi har ju riktig kamin och golvvärme (bergvärmepump) på undervåningen och upplever inga konstigheter med värmen? Aldrig hört något sådant, då många hus byggs med både golvvärme och med spisar som tillval. Vi har en murspis från Contura och det fungerar som sagt bra. Tack och lov för det är riktigt hög mysfaktor! Fast det är det med "fuskspisen" också. Tror säkert att ni hittar en riktig spis som passar in i er hustyp (jag tycker våran passar hos oss och vi har ju liknande hus-stil
  ;) ) om ni vill ha en, för det finns mycket att välja på. Men det är viktigt att det blir rätt stil, det tycker jag också! :) ;)
  Visst ska vi sätta mer väggpaneler, det blir hallen och även vardagsrummet när vi gjort det större ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...