Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 6 april 2015

Sjösättning och schaktning

En sådan härlig vårdag vi haft idag. Nu har vi städat och plockat undan saker, ved och annat för att förbereda för schaktningen, som jag hoppas och tror kommer i gång denna månad. Det ska bli så skönt att få ut alla högar på tomten och få grovplaneringen klar. Har vi tur med vädret kanske vi också kan börja så gräs. Ja vi tänker så ca 2000 kvm tomt, minus hus och altan. Det blir betydligt mer slitstarkt och vi har bara bra erfarenhet från det sedan förra tomten. Då har vi lite att pyssla med också, vilket vi ju gillar. Minns ni bilden nedanför, all ved mannen klöv från de björkar vi tog ner. Det är fyra rader och allt detta har vi flyttat till en annan plats nu eftersom vi ska flytta kontainern. Känns i rygg och armar men nu är vi klara.
 

 Äntligen ska det bli gräsmatta här liksom en uppfart till garaget till höger. Som jag längtar till den dan man kan sparka boll men barnen!

Dessa tråkiga högar skall väck, och vi kommer förbereda dike för häcken men den kommer nog upp till senhösten förmodligen och om jag kan hålla igen lite på tålamodet. Sen får vi ta finplaneringen lite undan för undan. Bara se allt växa fram.
 
 Vårt vinylstaket vi köpte i höstas, där har vi inte fått upp grinden än. Nedan ska en trapp upp och brevid trappen tänker jag en låg mur med lite grönskande växter. Vi ska också blygga klart altanens andra halva. 

En häck ska upp mellan grannen och oss och det lilla berget framför oss rensas på ogräs. Kommer att bli jättebra tror jag.
Nu över till något helt annat, sjösättning. Det var alldeles spegelblankt på vattnet och solen gassade. Perfekt för sjösättning!
 

 Fridfullt...

Klart vi var tvugna att ta en tur över till Vaxholm, en dag som denna. Underbar avslutning på påskhelgen.

3 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det inte bara är vi som ska så gräs! Har ungefär samma yta som först ska täckas och jämnas till med 200 ton jord. Känns som ett övermäktigt projekt men det får gå som det går. Har ingen vidare bra erfarenhet av rullgräs sedan tidigare, visserligen gick det snabbt men nå vidare bra blev det inte. Tänker att gräs i alla fall är en bra grund, sedan får allt annat komma md tiden.

  SvaraRadera
 2. Erat hus är jättefint och vad bra det kommer bli med gräs och allt annat! Vi har rullat färdig gräsmatta vid våra två hus, och har bara positiva erfarenheter av det. Gräsmattan blir klar att gå på, på några veckor när den rotat sig ;-) Vid förra huset sådde vi en liten del av tomten, och vi fick hålla på i ett par -tre år med att bättringså innan den var lika stark som den rullade. Tips ifall ni ändrar er, men det går ju bra att så också! Vilket fint läge ni har!! Härligt med båt-tur!
  Kram/ Maria

  SvaraRadera
 3. OMG vad ni har huggit ved:) Bra jobbat. Vi har precis sått en typ 1000 kvm på Gotland och vattentrycket var så kasst där så det var typ jag som gick och handvattnade allt hela veckan :) Hoppas det regnar den här veckan bara annars är allt ogjort. Men ni kommer få så fint/Johanna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...