Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


fredag 19 juli 2013

Val av badkar och blandare


Hoppas ni alla njuter av sommaren :)
Det har sannerligen varit många fina dagar. Igår var det nästan till och med för varmt att sitta på en badstrand trots sjöbris. Härligt och jag njuter för fulla muggar. Det är så få dagar på ett år man får ha det så här varmt och skönt.
Vi är hemma och mellan landar lite nu och tvättar upp kläder mm men sen blir det nog att vi åker ut bland skärgårdsöarna igen.

Innan semestern var vi en sväng förbi Fredells och tittade på blandare som vi valt att själva köpa in. Hittade då ett badrum som vi föll pladask för. I detta badrum var nämligen den badrumsmöbel uppställd som vi redan valt, Vedums Louis. Dock kommer den att vara vit och bredare på övre planet till detta badkar (vi bestämde för att vi skall ha just detta badkar m kranar).
På toaletten på bottenplan blir det dock denna svarta badrumsmöbel.

Vi inser nu också att det kakel vi val inte kommer att passa stilen, suck vart hittar vi liknande detta kakel till en billig peng?

 
Denna blandare tror jag kan passa till handfaten och har liknande stil, vi vill dock inte har två kranar utan en engreppsblandare.
 
Badkaret kommer från Noro och heter Sundborn


Tror denna eller liknande kommer att passa badkaret fint och går det att få som engreppsblandare är det ännu bättre.

 
 
Till köket har vi valt denna köksblandare, eller någon liknande. Det finns så många som gör denna stilen på blandare nuför tiden.


3 kommentarer:

 1. Skönt med sommar:-)
  vi har också lite problem att hitta kakel,klinkers och möbler till badrummet uppe....nu fick jag en ny variant att dregla över;-)

  SvaraRadera
 2. Fina val! Det passar verkligen stilen. Kommer bli ursnyggt! /Jennie www.jenkahouse.blogspot.se

  SvaraRadera
 3. Hej, jag vet att det här är ett gammalt inlägg, men jag hittade din blogg i dag. Jag vet inte hur långt ni har kommit med materialval, men jag vill tipsa om en engrepps termostatblandare till badkar i gammaldags stil. Såg precis att jag inte har några bilder på den i min blogg, men du kan se den här: http://www.styleroom.se/album/27397 (vi har även Moras blandare på handfatet som du tittat på :-))

  Vi letade i månader efter en fin termostatblandare då vi vägrade att köpa en tvågreppsblandare efter att ha haft det tidigare. Till slut fann vi alltså den här på Damixa: http://damixa.se/p/1362/Tradition/Kar--och-duschtermostat-Tradition

  Fin blogg du har, förresten! Jag ska fortsätta surfa igenom den nu. Min är också på New England-tema :-)

  http://fasonblog.wordpress.com/

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...