Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 18 april 2016

Att bygga stödmur

Att bygga stödmur är ett tungt men roligt jobb. Förarbetet innan sättningen var tungt och den första raden tar tid men sen går det undan. Man ser snabbt resultat och en bild av hur det kommer att se ut när det blir klart växer fram. Här nedan grafitgrå stödmur Waxholm från Stenbolaget. Monteras enkelt ihop med plugg mellan raderna och kan byggas både rakt upp eller med liten sluttning.  


Här har vi satt tre av fyra rader. Ska sen avslutas med en avtäckning uppe på i samma sten. Framför muren kommer vi lägga en kantsten Visby och höja marken något och så om gräsmattan. Resultat blir att kantsten och gräs kommer i samma höjd och underlättar gräsklippningen. Mer om Stenbolagets marksten här.


Muren kommer att gå på två sidor om huset.

Vi bestämde oss för mjuka former och muren kommer att svänga på tre ställen. Här ovan ska vi höja marknivån något då sista lager med grus saknas.
 
Köra markvibrator är kul :)
När detta är platt och fint ska här fyllas med sten och så klart kantstenen.
 

6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Emelie. Ja vi får hoppas på det :) Blir det någon mur för er del?

   Radera
 2. Snyggt! Och vad duktiga ni är som lägger själva. Vi har lejt ut vår stensättning och satsar istället på trallbygget själva.

  SvaraRadera
 3. Hej Lina och tack! Ja man får ta ett projekt i taget och inte ta på sig för mycket på en gång. Vi hade altan bygge, grässättning/ häck förra året. Så nu är det alldeles lagom att ha muren som årets projekt. Vi hoppas det blir bra. Men det slutar ju inte där utan sen kommer plantjord och planering så det tar väl sin tid att färdigställa.

  SvaraRadera
 4. Får jag fråga vad ni använde för färgkod när ni målade huset? Vi har precis byggt hus och det är en djungel av alla nästan ( fast ändå inte) likadana vita färger.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rebecca. Det är alcro bestå och deras S-0502 Y (bruten vit eller stockholmsvit)är lite vitare än andra märken. Blev samma färg som vi har i våra alu fönster. Målar man huset för vitt bli fönster bläck mm gula. Ja det är verkligen en djungel vad gäller vit kulör. Lycka till!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...