Husbygge i New England stil""En blogg om husbygge i New Englandstil, inredning, tomtplanering och annat vardagligt.....""


måndag 13 oktober 2014

Hälsa, hälsa, hälsa

 
 
Det skrivs ju sannerligen mycket just nu om vad man ska äta för att må bra. Var och vart annan dag på nyhetsmorgon eller hos Malou bjuds det in personer som René Voltaire, Hanna Göransson m fl.
Man ska laga klimatsmart mat, skippa kött helst två ggr per vecka och köpa närodlat. Maten ska gärna vara glutenfri fri, fri från raffinerat socker och fri från mjölk. Man häpnas över hur mkt bra som kommit fram genom forskning på sistone vad gäller maten. Det finns anti inflammatorisk mat man kan äta för att förebygga kroniska sjukdomar. Maten man stoppar i sig ska helst vara raffinerat (ej industriellt framställd). Men så får man lite panik, iaf jag, och undrar vad man ska äta då. Har hittat två sidor som jag just nu börjat följa men tänker inte annat än testa mig fram, till att börja med. Några kurerande shots kan man ju ta eller varför inte starta dagen med citronvatten?
 
Här kommer länkar till sidorna om ni är sugna på att läsa mer:
* Hanna Göransson har skrivit boken Friendly food som fått så mycket uppmärksamhet och här är hennes blogg  hurbrasomhelst

* Här är en nystartad blogg och en professor Stig Bengmarks skriver om kroniska sjukdomar och hur man genom föda kan undvika att få sjukdomar som exempelvis cancer, diabetes och alzheimers.
Den heter foodpharmacy
 
* På bloggen IndigoLife kan du bland annat läsa om 10 oslagbara fördelar med varmt citronvatten.
 
 Nu är det bara att ta för sig bland recepten och annat som man kan boosta sig med för att hålla höst förkyldningen borta :-)
 

1 kommentar:

  1. Hej, ja precis, vad ska man äta då? men det allra största problemet som vi tyvärr har idag och som många inte vill eller kan eller vågar acceptera är att det finns nästan ingen näring i vår mat idag, pga utarmade jordar. Det finns inte alls den mängd mineraler i vår jordskorpa tex som vi behöver. Både människor och djur. För att få i oss tex all den näring som på 50talet fanns i 1 morot måste vi äta vääääldigt många av idag. Näringsämnen har sjunkit med upptill 97% i väldigt många frukter och grönsaker och kvar i frukten är mestadels bara fruktosen. Bananer tex som innehåller bl.a Vitamin B6, hade år 1985 330 mg B6/100gr frukt, år 2002 hade det sjunkit ända ner till 18mg/100gr. Morötter som innehåller bl.a magnesium hade år 1985 21mg/100gr, men 2002 hade det sjunkit ner till 6 mg/100 och Broccoli som innehåller Kalcium hade år 1985 103mg/100gr och år 2002 hade det sjunkit till 28mg/100gr... och det var 2002.... idag är det 2015 och hur mkt har det sjunkit till idag? Allt detta finns på livsmedelsverkets hemsida.

    Jag jobbar sen drygt 1 år tillbaka med ett helt unikt näringstillskott som kommer från Tyskland. Först var jag skeptisk, men blev övertalad att testa och aldrig i mitt liv trodde jag att detta kunde göra sån enorm skillnad för människor. Så vill man hålla sig frisk, få mkt mer energi, bli av med krämpor, få bättre hud, hår osv... så ska man verkligen ge det en chans. Jag var jättesjuk i en kronisk genetisk progressiv bindvävssjukdom, hade en massa hjälpmedel, som ex permobil, rullstol mm.. inte för att jag inte kunde gå utan för att kroppen orkade inte, och jag hade så mkt smärtor. Så jag gav det en chans. Idag driver jag mitt eget företag och jobbar med att förmedla detta till andra och på ett år har jag hunnit samla på mig en hel del kunder. och kunderna som jag registrerade för ett år sedan är fortfarande kvar. Det är inte många som vill sluta och det säger ju en hel del. Har inte haft en enda kund som inte gillat produkten. Några har slutat pga att de inte haft jobb att kunna betala det med.... Mina smärtor är så mkt bättre, har knappt ont alls. Från att ha sovit mesta dels av dygnets alla timmar, och aldrig suttit med vid middagarna, och vi har 3 barn, så är jag idag vaken hela dagen, tar en kortare vila mitt på dagen för att återhämta mig. Jag är inte lika överrörlig längre, jag har inte varit sjuk, vi tar det idag hela familjen och vår yngsta son har alltid varit liten, legat under kurvan, han har på kort tid visit 8 cm och till och med personalen på skolan undrar vad som hänt med våra barn. Dom är så mkt mer koncentrerade och orkar med skolan och fritid på ett helt annat sätt. Så näring är viktigt. Och detta är unikt tack vare NTC, ett näringstransportkoncept som bara dom har, vilket innebär att näringen tar sig direkt till cellerna, dit dom behövs exakt NÄR dom behövs. Så man får effekt på 7-10 min. Då känner man i kroppen att man får ett helt annat fokus.. Men det som är oroande är hur det ser ut med miljön, när till och med älgarna i skogarna börjar dö av näringsbrist, då har det gått långt.... så det är ett spännande ämne. Förresten, hittade hit då jag sökte på huset ni byggt. Min dröm är att få bygga ett sådant. Ni verkligen fått det så otroligt fint!!! brukar kika in då och då! Ha en fin helg!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...